Защитно облекло за ловно куче CaniHunt PROTECT DOG ARMOR V3

Защитно облекло за ловно куче CaniHunt PROTECT DOG ARMOR V3

CaniHunt PROTECT DOG ARMOR V3 жилетката е изработена от висококачествени материали устойчиви на разкъсване и абразия, терморегулира и помага за различаването му в лова

CaniHunt PROTECT DOG ARMOR V3 за кучета
Марка CaniHunt
SKU 28CAN12327
Напиши ревю
452,00 лв.
Добави аксесоари
GPS кучешка каишка Dogtra Pathfinder 2 за следене и възпитаване
Купи
1
-
+
Описание
Спецификации
Съдържание
Документация
Коментари

Описание

Защитната жилетка за кучета PROTECT DOG ARMOR V3 е създадена за да предотврати нараняване на ловното кучето при лов на едър дивеч. Всички характеристики на продукта са високоефективни в тази насока и следват линията за максимален комфорт за животното. Яркият оранжев цвят помага да видите отдалече своя верен другар сред ловното поле.

Цялата задна част на новия модел ARMOR V3 е изработен от специална материя на швейцарската марка SCHOELLER® от типа KEPROTECT®, което замества отваряемата част с цип на гърба. При новия модел тази част е постоянно прикрепена. Материалът, от който е изработен модела се състои от 84% полиамид и 16% Kevlar® марка арамид, което прави задната част на жилетката още по-устойчива на абразия и разкъсване.

Характеристики:

  • Висококачествена техническа външна материя CORDURA® (1100 dtex) със структура RIPSTOP, устойчива на разкъсване и изключително устойчива на абразия.
  • Подсилена защита на гърба на жилетката, обшита с плат на швейцарската марка SCHOELLER® от типа KEPROTECT®.
  • Устойчива на пробиване материя от 100% ПОЛИЕТИЛЕН, с изключително висока защита срещу перфорация.
  • Плат с антитравматичен ефект.
  • Странично удължена задна част за предпазване от неволно отваряне.
  • Система за закопчаване с катарама с възможност за регулиране на гръдната обиколка до 15 см
  • Подсилени напречни шевове от нишка с висока якост.
  • Всички закопчалки с марка Velcro®.
  • Оптимална защита на раменете.
  • Флуоресцентно оранжев цвят, който прави кучето видимо по време на лов за ловци, автомобили и др.
  • Светлоотразителна лента от двете страни, за да направи кучето видимо във всяка ситуация.
  • Гумена вложка за използване на дистанционни тренажори.
  • OUTLAST® терморегулираща вътрешна подплата: регулира телесната температура на кучето.
  • Подвижна система за закопчаване на врата: две допълнителни удължения за врата.
  • Без шевове с остри ръбове за по-голяма гъвкавост и по-малко наранявания.

СЪСТАВ НА  ЖИЛЕТКАТА

Външно КОРДУРА 1100 TEX®

Структурата на материята RIPSTOP® е устойчива на разкъсване, като в същото време е изключителна еластична, за да осигури по-добра мобилност на кучето. Тази материя е обработена с 2 индукционни слоя, което прави жилетката водоотблъскваща и почти водоустойчива. В резултат на това устойчивата на пробиване материя също е защитена от влага и UV радиация. Избран е особено издръжлив шевен конец, който предотвратява бързото износване.

Противо разкъсване 100% ПОЛИЕТИЛЕН

3 слоя в основната част (гръден кош) и 2 слоя на предната част (шията) за максимално представяне и антиперфорация, високо производителност, изключителна гъвкавост и превъзходство работа.

Покритие осигуряващо терморегулация

Жилетката съдържа слой OUTLAST® LINING, който е направен от микрокапсули, и спомага за терморегулацията на животното. Тази материя поглъща излишната топлина, отделена от кучето. От друга страна, ако температуурата на кучето е ниска, то жилетката ще го затопли със съхранената вече топлина и по този начин подобрява неговото благосъстояние.

Затягаща катарама и велкро закопчаване 

Затягащата катарама и велкро закопчавнето позволяват лесно поставяне и фиксиране на жилетката на кучето. Вместо ципове те позволяват настройката на правилния размер по по-лесен начин.

RIPSTOP FABRIC – Противразкъсваща се материя

Външната покривна тъкан на PROTECT PRO CANO жилетка е  CORDURA 1100 DTEX с

RISTOP структура, тя е почти устойчива на скъсване, платът е устойчив на повечето абразивни биотопи, като предоставя много висока мобилност за кучета благодарение на своята изключителна гъвкавост. Тази материя се обработва с 2 слоя индукция, което позволява жилетката да е водоотблъскваща и почти водоустойчива. Това също позволява антиперфориращата материя да бъде защитена от влага и UV лъчи. Ултра устойчива  шевна нишка е използвана за предпазване от влошаване на качествата на плата.

Рефлекторни страни

Кучето е видимо във всички ситуации благодарение на светлоотразителните ленти върху жилетката, на която има може да се отбележи телефонен номер.

Гумени Подложка

Подложката позволява да се спагат допълнителни каишки за пазлични дистанционни контролери. Ако жилетката се използва без импулсна тренировачна каишка предпазва от възможности за откачване

Забележка:Продукта се продава само при предварителна заявка.

Можете да почистите ловните жилетки в перална машина на максимум 40° C. Използвайте нормален перилен препарат, но не слагайте омекотител.

Някои от популярните породи и техните стандартни размери:

Дакел: 50Teckel dog armor V2 специален размер за Дакели

Ловен териер (Jagdterrier): 55

Словашки копой и подобни: (65) 70 (75)

Малък мюнстерлендер: 75

Английски пойнтер: 75-80

Унгарска визла: (80)

Немски Късопашат Пойнтер: (80) 85

Немски Късокосмест Пойнтер: 85

Григон: 85

Ваймаранер: 85 (90)

Спецификации

UV устойчивост
да
Водоустойчив
да
Материали
CORDURA 1100 TEX®, 100% POLYETHY, DYNEEMA threadsLEN,
Тегло
1 кг.

Съдържание

1 бр. Защитно облекло за куче CaniHunt PROTECT DOG ARMOR V3

Коментари

Рейтинг
0 (0)

Напиши коментар

Рейтинг

Съвети

Подобни Продукти

Как да изберем правилния размер жилетка?

Как да изберем правилния размер жилетка?

Разполагаме с голям асортимент жилетки, размерите на които лесно се разпознават поради кореспондиращия номер с обиколката на гърдите.

За да изберете правилния размер само измерете гръдната обиколка. Другите размери са стандартни, които съответстват на  гръдната обиколка, но те и лесно могат да се регулират понеже се урегулират с велкро.

Измерете гръдния кош много внимателно ( използвайки шивашки метър или конец) за да вземете най-точни мерки. Уверете се, че метъра не е много стегнат, трябва леко да докосва козината..

НИКОГА НЕ КУТУВАЙТЕ ПО ГОЛЯМ РАЗМЕР ЖИЛЕТКА ОТ НУЖНАТА, ЗАЩОТО ЖИЛЕТКАТА МОЖЕ ДА ПРОТЪРКА КОЖАТА НА КУЧЕТО ДОКАТО СЕ ДВИЖИ И ДА ПРИЧИНИ НАРАНЯВАНЕ НА ПРЕДНИТЕ КРАКА.

Пример:

Размер T70 отговаря на куче с размер на  гърдите 65 см. Като се махне допълнителния цип разширител жилетката мери 62 см. Благодарение на допълнителните гръдни части якето може да се разшири с 3 или 6 см. Ако гръдната обиколка на кучето Ви е 62 см тогава трябва да изберете размер T65.

Най-малкият размер гръдна обиколка е 45 см, като Дакел, тези жилетки може да се разширят само до 5 см T45, T50, T55, T60, T65, T70, T75, T80, T85. Жилетка T85 отговаря на породата Голямо синьо гасконско гонче.

Купи